Spre Moldova de peste Prut

\r\n

   Venind dinspre Suceava si Ardeal propunem turistului care ar vrea sa ajunga in Republica Moldova sa viziteze atractiile cinegetice si culturale de pe acest traseu.

   Suceava (DN 29) – Baisa – Botosani – Rediu – Sulita – Stefanesti – Stanca – Republica Moldova (Balti – Chisinau)

Baisa  
   Primul popas venind dinspre judetul Suceava se poate face in localitatea Baisa.

Sulita
   La Sulita se poate ajunge pe DN 29 D si apoi pe DJ 297.
   Comuna Sulita prezinta un interes deosebit prin iazul Dracsani, numit asa dupa denumirea satului din apropiere. Acest iaz are o suprafata de cca. 500 ha, posibilitati e practicare a pescuitului, canotajului, inotului.
   In zilele de duminica se organizeaza targuri pentru prezentare si vanzare produse artizanat si agricole (comuna este cunoscuta ca targ inca din perioada anilor 1817-1819). Exista o frumoasa biserica: „Sfantul Nicolae”.

Rediu
Pe DN 29 la km 3 se afla cabana turistica Rediu care va ofera momente placute de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii.

Stefanesti                  
Revenind la DN 29 D si parcurgand cca 45 km vom ajunge in localitatea Stefanesti.
Localitate veche atestata documentar in 1435, comuna Stefanesti a fost de-a lungul timpului centru comercial, economic si cultural al vaii Prutului. Comuna mai poate oferi turistului placerea vizitarii unei vechi biserici a carei constructie a fost atribuita lui Stefan cel Mare. Alte atractii oferite de comuna sunt posibilitatile de practicare a pescuitului, inotului, canotajului, calariei etc.
Locul copilariei lui Stefan Luchian - Stefanestii - adapostesc casa memoriala – muzeu Stefan Luchian in care se pot vedea obiecte din timpul copilariei marelui pictor roman, martori tacuti ai inceputului de drum al Pictorului.

Stanca
De la Stefanesti, pe DJ 294 C (3 km), vechi loc de trecere peste apa Prutului este barajul de la Stanca Costesti, baraj ce realizeaza o acumulare de apa pe o lungime de 70 km si o suprafata de 7.000 ha.

K2_PUBLISHED_IN Trasee turistice