Manifestări dedicate Zilei Eroilor - 29 mai 2014

\r\n

 

\r\n

            Joi, 29 mai 2014, la Cimitirul Pacea din Municipiul Botoşani a fost organizată ceremonia religioasă şi militară, pentru a marca Ziua Eroilor. După intonarea Imnului de stat al României a avut loc ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoţi, pentru pomenirea erorilor neamului, după care au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea.

\r\n

            Ca o noutate, anul acesta clopotele tuturor lăcaşelor de cult au fost trase  simultan la ora 12.00, timp de trei minute.

\r\n

            Momentul final al manifestărilor l-a reprezentat defilarea militarilor de la Garnizoana Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul  Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

\r\n

            Un ceremonial de depuneri de coroane şi jerbe de flori a avut loc şi la Monumentul Eroilor din apropierea Stadionului Victoria, de pe strada Pacea.

\r\n

            Printre oficialităţile care au participat la manifestare s-au numărat, Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu şi Cristian Achiţei, prefectul Costică Macaleţi, viceprimarii, Eugen Ţurcanu şi Cătălina Lupaşcu, precum şi parlamentari şi şefii instituţiilor deconcentrate, dar şi reprezentanţi ai armatei.

\r\n

 

\r\n

sursa foto: botosaninews.ro

Publicat în Timp Liber

Localizare si contact

  • Localizare si Contact
    ?