Arta populara

\r\n


   Tradițiile, obiceiurile, portul și folclorul sunt comori inestimabile ce definesc ținutul Botoșanilor, făcându-l unic și nemuritor. Meșterii populari pe care îi puteți încă întâlni pe întreg teritoriul județului constituie o componentă valoroasă, o moștenire unică lăsată de istorie.

   Sculptorii populari, țesătoarele, creatorii de măști, muzeele sătești și ansamblurile folclorice din zonele Tudora-Vorona, Ungureni și Avrămeni asigură perenitatea tradițiilor și portului popular specific zonei.

   Fiind o așezare ce abundă în tradiții populare, în zona Tudora- Vorona puteți admira obiceiurile străvechi specifice sărbătorilor de iarnă, care încep în ajunul Crăciunului, când copiii merg pe la casele gospodarilor cu Steaua și Colinda. Obiceiurile specifice Anului Nou sunt cunoscute pe întreg teritoriul țării, remarcându-se prin originalitate și amploare. Măștile de animale, teatrele haiducești și alaiurile de țigani constituie, în perioada sărbătorilor de iarnă, un spectacol nemaiîntâlnit în alte județe ale țării.

   Tabloul artei populare specifice zonei este completat de multitudinea de festivaluri populare spectaculoase organizate în județ, în cadrul cărora se reunesc păstrătorii tradițiilor și valorilor locuitorilor din Botoșani. 

K2_PUBLISHED_IN Botosani
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY « Traditii si obiceiuri