Traditii si obiceiuri

\r\n


   Izvorate din experienta si intelepciune de viata, din bucurie sau durere, din nazuintele si dorurile romanului, din setea de liniste sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultura si traditiile populare specifice judetului Botosani au puterea de a transmite valori şi de a crea o punte de legatura intre generatii.

    Tradițiile, obiceiurile, portul și folclorul sunt comori inestimabile ce definesc ținutul Botoșanilor, făcându-l unic și nemuritor. Meșterii populari pe care îi puteți încă întâlni pe întreg teritoriul județului constituie o componentă valoroasă, o moștenire unică lăsată de istorie.

   Fiind o așezare ce abundă în tradiții populare, în zona Tudora- Vorona puteți admira obiceiurile străvechi specifice sărbătorilor de iarnă, care încep în ajunul Crăciunului, când copiii merg pe la casele gospodarilor cu Steaua și Colinda. Obiceiurile specifice Anului Nou sunt cunoscute pe întreg teritoriul țării, remarcându-se prin originalitate și amploare. Măștile de animale, teatrele haiducești și alaiurile de țigani constituie, în perioada sărbătorilor de iarnă, un spectacol nemaiîntâlnit în alte județe ale țării.

K2_PUBLISHED_IN Botosani