Traseul: Arcusul si Penita

\r\n


    Cand rostesti Botosani, gandul iti zboara spre Eminescu si Enescu. Urmati-ne si veti simti fosnetul padurii si veti auzi picurandu-va in ureche doine strabune sau minunatele „Rapsodii” enesciene.
   Suceava (DN 29) – Baisa – Ipotesti (DN 29 B) – Cucorani – Vaculesti – Dorohoi – Liveni – Racovat – Ucraina (Herta, Noua Sulita, Cernauti)

Baisa
Primul popas venind dinspre judetul Suceava se poate face in localitatea Baisa.

Ipotesti
   Puteti vizita aici Casa Memoriala a poetului nostru national, Centrul de studii eminesciene sau Biblioteca nationala Mihai Eminescu.
„De treci codrii de arama ......” vei gasi lacul incarcat cu nuferi galbeni sursa de inspiratie a Poetului.
   Peisajul mirific invita la visare si ofera turistului sensibil clipe neuitate de liniste si reverie.
   Situat intr-un luminis al padurii, intr-un loc la care nu poti ajunge decat cu piciorul, lacul iti aduce aminte de clipele copilariei in care „Fiind baiet paduri cutreieram ......”.
   Nicaieri nu poti intelege mai bine ce l-a indemnat pe poet sa descrie atat de frumos sentimente ce umplu cu siguranta sufletele fiecarui roman iubitor al naturii si nu numai.
Aceasta zona ofera si o gama larga de produse turistice dintre care cele mai reprezentative si de renume sunt produsele din ceramica traditionala.

Cucorani
   Revenind pe DN 29 B, dupa parcurgerea a cca. 3 km va puteti opri la Popasul Cucorani. Atractia culinara a acestui loc este puiul la rotisor cu mujdei si mamaliguta.

Liveni
   De le Dorohoi, pe DN 29 A si apoi pe DJ 208 ajungeti in localitatea Liveni – unde a copilarit genialul muzician George Enescu si a carui Casa ofera turistilor momente de aleasa reverie.
Aici puteti admira obiecte si mobilier care au fost martori tacuti si au creat totodata spatiul copilariei muzicianului.

Dorohoi
   Pentru a face un ultim popas inainte de a parasi teritoriul judetului si al Romaniei, in drumul spre Cernauti (Ucraina), Complexul turistic „PARC”, din apropierea orasului Dorohoi va asteapta si va pune la dispozitie servicii complete de cazare, masa si agrement.

K2_PUBLISHED_IN Trasee turistice