Natura la ea acasa

\r\n
\r\n

  

\r\n

     Prin patrimoniul natural pe care îl deține, județul Botoșani vă oferă posibilitatea de descoperi locuri unice și surprinzătoare, precum și rezervații naturale floristice și forestiere pe care nu aveți posibilitatea să le vedeți pe teritoriile altor județe.
    Lacul Stânca-Costești este o arie de protecție specială, avifaunistică, fiind totodată una dintre cele mai mari acumulări de apă din România (a doua ca mărime după Lacul de acumulare Porțile de Fier I) și cea mai mare de pe Prut.
    Pentru că este județul cu a doua cea mai mare suprafață de luciu de apă dulce din țară, Botoșaniul este un rai al pescarilor, motiv pentru care atrage pasionații de pescuit din toată țara.
    Fiind acoperit de dealuri împădurite, marcate cu trasee turistice, dispune de zone de agrement și fonduri de vânătoare, județul Botoșani poate fi una dintre opțiunile cele mai bune pentru un city-breack în mijlocul naturii.
    Dealurile împădurite ale județului ascund legende, precum cea a cunoscutului bandit Coroi. În inima pădurii de fag de pe Dealul Holmului din Flăminzi, într-un loc situat la jumătatea distanței dintre Botoșani și Hârlau, se află și astăzi Masa tâlharilor, rămasă în istorie ca fiind locul unde se întâlneau haiducii din Flămânzi la începutul secolului al XIX- lea.

\r\n

 

\r\n
K2_PUBLISHED_IN Botosani