Piese de teatru Ursul şi Patima Roşie

Vă așteptăm la teatru!
Sâmbătă, 20 februarie, 2021 ora 18.00, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48 
"URSUL "
de A.P.CEHOV
Regia artistică : Mihai Donțu
Scenografia : Mihai Pastramagiu
Distribuția :
Crenola Muncaciu
Bogdan Muncaciu
Radu Dragoș
Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.
La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii.
Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.
Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.
Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism.
Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

❗️Duminică, 21 februarie, ora 18.00, 
PATIMA ROȘIE
după Mihail Sorbul
Regia: Cristian Gheorghe
Scenografa: Mihai Pastramagiu,
Coregrafa: Victoria Bucun
Versuri Lorena Petronela Chiribuță
DISTRIBUȚIA:
Tofana
CRISTINA GHEORGHE
Sbilț
BOGDAN MUNCACIU
Castriș
FLORIN AIONIȚOAEI
Rudy
BOGDAN HORGA
Crina
LORENA PETRONELA CHIRIBUȚĂ
Vânzătorul
IONICĂ CIOFU
În spectacolul pe care-l propunem este vorba despre iubire,
dar și despre neiubire. În relațiile dintre personaje sentimentul
iubirii este, de fapt, unul inventat, conceput ca un baston de
sprijin, ca un colac de salvare pentru a putea accede undeva,
pentru a-și îndeplini dorințe ascunse. Personajele, inventând
iubirea, sunt convinse că vor putea să evolueze. Doar că acest mod de gândire este fals. Nu progresăm inventând iubirea, ci evoluăm trăind un adevărat și sincer sentiment de iubire. Sbilț are nevoie de această iubire pentru a-și putea scrie cartea prin care propovăduiește purifcarea prin sinuciderea întregii planete. Castriș, un om bogat, așezat, casnic, dorește ca parteneră de viață pe Tofana crezând că aceasta îl iubește cu adevărat. În fapt, aceasta nu-l iubește și între cei doi apar sincope, prăpăstii fără de ieșire. Relația dintre Tofana și Rudy nu-i așezată, nici aceasta pe iubire adevărată. Tofana are nevoie de Rudy pentru că s-a săturat de traiul așezat. Ea visează aventură.
De fapt, toate personajele vor altceva și consideră că acel altceva poate fi adus de altcineva, nu de ei înșiși. Și atunci protagoniștii inventează sentimentul iubirii pentru a obține acel altceva. Cred că publicul are nevoie de apropiere sufletească pentru a se vedea cu adevărat în oglinda care este Teatrul.
( Cristian Gheorghe - regizorul spectacolului)
Biletele se găsesc la:
Agenția Teatrală
Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970
Program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri,
sâmbătă, și duminică 15.00 - 18.00
Preț bilet - 30 lei.
Elevi, studenți, pensionari - 15 lei.
Online: -  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani
Se vor respecta prevederile legale în vigoare, gradul de ocupare a sălii va fi de 30% din capacitate
 
Publicat în Timp Liber

Localizare si contact

  • Localizare si Contact
    Posuere ornare vulputate sit erat ad et quam in. Nonummy dignissim suspendisse tincidunt diam sit ipsum potenti leo malesuada amet sociis nascetur vestibulum varius. Phasellus malesuada sociosqu. Sed in donec. Venenatis massa massa tempor libero integer elementum a arcu lobortis autem consectetur. Libero amet lacinia tincidunt magna in. Neque est nibh. In augue velit.

    Praesent ullamcorper enim. Bibendum wisi neque gravida massa comodo dictum aliquam sem. Similique vel quis risus mauris volutpat. Cras elit lacus. Sed lectus pede. In consequat aenean. Ut sem molestie libero amet sem. Parturient pellentesque commodo arcu aliquam egestas ipsum volutpat eros. Vivamus sed lacinia. Quisque recusandae ut posuere sem augue semper vel sit. Quis cras imperdiet tristique ante volutpat. Imperdiet mi pellentesque. Potenti wisi rhoncus dignissim suscipit sed vel phasellus dolor. Leo ac turpis cursus nulla do sint imperdiet vel.