Concursul Național de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, organizează cea de a XXVII –a ediție a Concursului Național de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”.

Actual ediție va avea loc în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2020 la Botoșani și se va desfășura pe două secțiuni:

 1. CREAȚIE

La concurs pot participa dramaturgi români contemporani, membri sau nu ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, cu o piesă de teatru într-un act, care să nu depășească maximum 20 de pagini. Organizatorii nu impun concurenților nicio tematică.

Din cauza condițiilor de pandemie, în această ediție materialele (textul propriu-zis semnat cu un moto și un fișier WORD în care vor fi menționate moto-ul , numele, prenumele, numărul de telefonși adresa) vor fi trimise online la adresa  de e-mail  centrul Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. până la data de 16 octombrie 2020.

Juriul va acorda următoarele premii (valoare netă) care vor fi  anunțate pe site-ul instituției:

Premiul I – 1000 lei

Premiul al II – lea – 800 lei

Premiul al III –lea  - 600 lei

Trei Premii speciale – 400 lei

 1. INTERPRETARE

La această secțiune pot participa trupe de teatru de amatori din fiecare județ al țării, cât și trupe din republica Moldova și Ucraina.

În vederea repertoriului, organizatorii nu impun nicio restricție tematică, în afara genului specificat în titulatură – piesă de teatru într-un act. În acest sens, timpul unei reprezentații nu trebuie să depășească 45 de minute.

Organizatorii pot pune la dispoziția trupelor de teatru de amatori piese de teatru într-un act premiate la edițiile precedente , care pot fi procurate la cerere, din cadrul instituției. Înscrierea la concurs se face pe bază de fisă de înscriere și un video de maximum 15 minute din piesa propusă în competiție, care va fi folosit pentru selecția finală. Materialele se vor trimite până la data de 16 octombrie 2020 la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Juriul va acorda următoarele premii (valoare netă):

 • Trofeul festivaluli – 1500 lei
 • Premiul pentru regie – 1000 lei
 • Premiul pentru interpretarea unui rol feminin principal – 800 lei
 • Premiul pentru interpretarea unui rol masculin principal – 800 lei
 • Premiul pentru interpretarea unui rol feminin secundar – 500 lei
 • Premiul pentru interpretarea unui rol masculin secundar – 500 lei
 • Premii speciale  3 x 400 lei  - 1200 lei
 • Mențiuni – 3 x 300 lei – 900 lei
Publicat în Timp Liber

Localizare si contact

 • Localizare si Contact
  Posuere ornare vulputate sit erat ad et quam in. Nonummy dignissim suspendisse tincidunt diam sit ipsum potenti leo malesuada amet sociis nascetur vestibulum varius. Phasellus malesuada sociosqu. Sed in donec. Venenatis massa massa tempor libero integer elementum a arcu lobortis autem consectetur. Libero amet lacinia tincidunt magna in. Neque est nibh. In augue velit.

  Praesent ullamcorper enim. Bibendum wisi neque gravida massa comodo dictum aliquam sem. Similique vel quis risus mauris volutpat. Cras elit lacus. Sed lectus pede. In consequat aenean. Ut sem molestie libero amet sem. Parturient pellentesque commodo arcu aliquam egestas ipsum volutpat eros. Vivamus sed lacinia. Quisque recusandae ut posuere sem augue semper vel sit. Quis cras imperdiet tristique ante volutpat. Imperdiet mi pellentesque. Potenti wisi rhoncus dignissim suscipit sed vel phasellus dolor. Leo ac turpis cursus nulla do sint imperdiet vel.