Noaptea Muzeelor - Botoşani - 17 mai 2014

\r\n

„Noaptea Muzeelor”, organizată în data de 17 mai 2014, la Botoşani, este dedicată omagierii culturii şi civilizaţiei rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

\r\n

            Proiectul " Noaptea Muzeelor 2014. Aceeaşi noapte, scenarii diferite",  coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, este pus în practică prin activitatea a numeroase instituţii muzeale şi organizaţii culturale, care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.

\r\n

            " În intervalul orar 17.00 - 24.00 va fi posibilă vizitarea gratuită a expoziţiei de bază a Muzeului Etnografic, iar începând cu ora 21.00, publicul este invitat la spectacolul intitulat "Muzică etnică la Muzeul Etnografic", cu participarea grupurilor artistice aparţinând comunităţii ucrainene, din zona Rogojeşti - Cândeşti din judeţul Botoşani", a precizat Laura Tocariu, şefa Secţiei de Etnografie şi Artă Plastică.

\r\n

            Duminică, 18 mai 2014, programul de vizitare a Muzeului este cel obişnuit, între orele 9.00-17.00.

\r\n

            Începând cu anul 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, în sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai) este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimentul este patronat de Secretarul General al Consiliului Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), şi presupune implicarea a peste 3000 de instituţii din întreaga Europă la această sărbătoare a muzeelor.

Publicat în Timp Liber
Etichetat cu

Localizare si contact

  • Localizare si Contact
    !